top of page

16 tipů na přivýdělek nejen z domova

Komu by se nelíbila vidina trochu vyššího čísla na účtě. Prostě si přivydělat něco bokem, něco navíc, aby bylo na ty letenky, nové oblečení, pohovku či dokonce auto.

Ať už je vaším plánem cokoli, existuje spousta způsobů, jak vydělat nějaké peníze navíc. Občas se však musíme přemoct, přenést se přes strach či dokonce lenost. Vypustit večery u televize a začít něco dělat i v našem volném čase. Není to tedy pro každého.


Hlídání domů

Lze provést formou cestování. Existuje několik webů, jako je TrustedHousesitters.com, HouseCarers.com, MindMyHouse.com a další. Housesitting neboli hlídání domů/bytů je obvykle zdarma, na druhou stranu si představte, kolik ušetříte, když cestujete s takovým ubytováním, za které neplatíte. Může to být jen na týden, ale také na měsíc nebo tři.


Hlídání dětí či mazlíčků

Podívejte se ve svém okolí nebo se zaregistrujte například na hlidanimazlicku.cz nebo hlidacky.cz . Pokud to chcete posunout ještě dále, pak se staňte aupair v zahraničí.


Doučování

Jste dobří v nějakém školním předmětu, účetnictví, jazycích nebo něčem, s čím by ostatní mohli bojovat a potřebovali vaši pomoc? Nabídněte se jim jako doučující.

Prodávejte webináře či e-booky

Když už jsme mluvili o doučování, tak to můžeme vzít ještě do online světa. Je možné, že máte nějakou dovednost či znalost, se kterou se můžete podělit s ostatními. Naučit je něčemu novému. Můžete natočit webinář a nebo vytvořit a prodat elektronickou knihu.


16 tipů na přivýdělek nejen z domova

Fotografie

Ovládáte svůj fotoaparát a vaše fotky vypadají víc než dobře? Zkuste svoje fotografie prodávat například na Shutterstock, Alamy a dalších mnoha webech. Můžete je dokonce přenést do formy plakátů a prodat je jako nástěnné umění na Fler či zahraničním Etsy.


Pronajměte svůj dům, byt, auto ...

Možná vlastníte některé věci, které jiným lidem chybí. Může to být auto, které tak často nepoužíváte a někdo by rád jel na dovolenou. Můžete pronajmout i pokoj, pro někoho, kdo se zrovna vydal na cestu do vašeho města. Může to být i golfový set, rakev na auto, kolo, člun, stan a další. Podívejte se třeba na pujcim.to .


Brigáda před Vánocemi

Poku máte poblíž nějaký obchod nebo ještě lépe obchodní centrum, pak by bylo dobré se jich zeptat (klidně již v létě) zda budou nabírat posily na vánoční období. Sama jsem takto několikrát byla a jednou nás na menší prodejně s kosmetikou bylo dokonce šest a všichni jsme měli co dělat. Dá se tím velmi slušně přivydělat.


Darujte

krevní plasmu, krev či dokonce vajíčka (pouze ženy samozřejmě) Jen v Praze je hned několik možností, kde můžete darovat. Některá místa nbaízejí i bonusové programy. Nejen, že pomůžete, ale ještě za to dostanete nějakou tu kačku.


Tvořte svoje produkty

Možná jste ručně zdatní nebo umíte malovat, vyrábět oblečení, šperky, doplňky do bytu a další. V prvé řadě gratuluji :) v té druhé můžete svoje produkty prodávat na platformách jako je Facebook, k tomu určený Fler.cz a případně i zahraniční etsy.com .


nature wall art photography to buy for livingroom


Social media

Můžete se buď stát influencerem a začít vydělávat peníze díky spolupráci se značkami, nebo můžete začít pomáhat malým podnikům s jejich sociálními sítěmi. Firmy či podniky často musí trávit čas výrobou svých produktů, případně přímo se zákazníky a už jim nezbývá moc času na svou prezentaci na sítích.


Copywritting

Existuje spousta společností, která potřebují copywritery, aby se podívali na to, co firma hodlá vypustit do světa. Pokud umíte gramatiku a čeština vás vždy bavila, jděte do toho.


Napište knihu nebo pište články

Někteří lidé milují psaní příběhů, ale dávají si je do šuplíku se slovy možná jednou. Třeba tomu nevěříte, ale vaše slova se mohou někomu líbit. Kdo ví, třeba z vás bude druhá Carrie Bradshaw. Knihu si můžete vydat i sami a následně prodávat svým fanouškům na sociálních sítích a nebo rovnou zkusíte své štěstí u vydavatele. Jde o to pouze skočit.

Prodejte co nepotřebujete

Nepokoušejte se mi říct, že to všechno potřebujete. Jsem si stoprocentně jistá, že nepotřebujete a je to jen forma .. až jednou, co kdyby a mohlo by se hodit.

Určitě někde máte staré lyže, skateboard, lampu, druhý toustovač, oblečení, do kterého se nevejdete, knihy, které už znovu číst nebudete ... prostě to vyfoťte a prodejte. Byli byste překvapeni, kolik a jaké věci lidé kupují online.

Jednou jsem dokonce prodala škrabadlo na hlavu.

Získáte nejen peníze, ale také více prostoru a možnost se opět ve svém bytě nadechnout.


How to make some side hustle

Virtuální asistentka

Víte, kolik malých podniků potřebuje pomoc s vyhledáním některých informací, něco rezervovat, něco upravit, někomu zavolat atd.? Můžete být pravou rukou těchto lidí, pomáhat s dokumenty v Excelu a dalšími věcmi z pohodlí vašeho domova (případně kavárny)


Investujte do P2P půjček

Tuto možnost si raději předem trochu prostudujte a načtěte dostatek informací, než začnete investovat větší částky, avšak se může jednat o velmi zajímavou cestu k zisku.


Staňte se řidičem Uber nebo rozvážejte jídlo

Pokud máte auto, znáte své okolí a nevadí vám trávit volný čas za volantem, pak se můžete zkusit stát příležitostným taxi/Uber řidičem, případně pracovat pro restauraci jako jejich rozvoz.

A co vy? Máte některý z již zmíněných přivýdělků? My jich kombinujeme hned několik a to psaní, prodej fotografií, prodej vlastních produktů a správu sociálních médií.



 

PINTEREST na později



Capture.JPG

Mathew & Klara

DSC_0416.jpg

Our online friendship led us to a long-distance relationship that turned into marriage, 11 years together and in summer 2022 we also promoted to parents to the sweetest baby boy.

Our passion is nature, wellness and photography, we strongly believe, that life is in our hands and with this motto in our mind we create our life path.

 

Our blog contains articles about healthy lifestyle, relationships, wellness and minimalism 

Read more

Lightroom

presets

lightroom presets

Download our presets for FREE and adjust your photos like us

How to collaborate
with hotels
hotel collaboration.jpg

Find out how to collaborate with hotels for a free stay.

We teach you the exact steps we take and give you tips to land a successful collaboration with less than 1.000o followers.

Succesful Instagram

guide to instagram.jpg

Guide to successful Instagram is

an e-book with 60 pages to help you boost the Instagram game and either grow your business or monetize your platform.

e-shop

Czech e-shop with natural cosmetics and eco products

bottom of page